Општи правила
Исхрана со мало количество на целулозни влакна, исхрана со нормално количество на масти и јаглени хидрати.
Дозволена исхрана
- Месо: сите видови месо и риба
- Јајца
- Млеко и кисели млечни производи (кефир, матеница, кисело млеко, сирења).
- Масти: како путер, маргарин, зејтин.
- Шеќери во вид на мед, слатка, мармалад, колачи
- Овошје и зеленчук во вид на сокови и пиреа
- Леб во вид на бел леб, двопек, бисквити, макарони и пити
Забранета исхрана
- храна со поголемо количество на целулоза (сирово овошје со лушпа, црн леб)
- Зеленчук: краставици, легуминози – грав, грашак, боранија, патлиџан, пиперки, тиква
- Тврдо и жилаво месо
- Алкохол