Медицинската сестра Виолета Андоновиќ оди во пензија

15.04.2022
Медицинската сестра Виолета Андоновиќ оди во пензија

Медицинската сестра Виолета Андоновиќ го завршува својот работен век и после долги години голем и активен придонес во работењето на Клиниката за гастроентерохепатологија заминува во пензија.  По тој повод во кругот на Клиниката беше организирана и пригодна свеченост за вработените на која официјално беше одбележан овој настан.

Медицинската сестра Андоновиќ на Клиниката за гастроентерохепатологија помина голем дел од својот работен век, каде секојдневно даваше особен придонес во лекувањето и грижата за пациентите, вклучена и во најсложените процедури и интервенции. Посебен аспект од нејзиниот ангажманот имаше едукацијата на младиот средно-медицински кадар кој се наоѓа на почетокот на својата кариера. Андоновиќ е пример за посветен работник кој со голема љубов ги извршувал своите работни обврски, пациентите ќе ја паметат по срдечниот однос, а колегите како вистински професионалец и пријател.